Urenverantwoording

Urenverantwoording

Urenverantwoording online

De urenverantwoording is belangrijk voor iedere ZZP’er, net als veel andere medewerkers. Het is belangrijk om netjes te verantwoorden welke uren je aan een bepaalde opdracht werkt. Op basis daarvan heb je de mogelijkheid om die uren in rekening te brengen.

e-Boekhouden.nl - 15 maanden Gratis voor Starters (Best getest)

e-Boekhouden.nl - 15 maanden Gratis voor Starters (Best getest)

★★★★★ 9.4

Actie: Eerste 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend! Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket. Geen boekhoudkennis vereist om te starten met e-Boekhouden.nl. Vraag nu uw gratis startersaccount aan en profiteer!

Gratis €0,00
 • #1 Boekhoudsoftware
 • Belastingdienst erkend
 • Helpdesk, Cursus & App
Bekijk nu
Reeleezee.nl Administratie Free

Reeleezee.nl Administratie Free

Iedereen kan factureren en boekhouden met Reeleezee. Daarom bieden wij het Gratis-account met alle functionaliteiten. Ideaal voor ZZP'ers en starters of om te proberen. Natuurlijk mobiel en met de makkelijke Factuur Inbox.

Gratis €0,00
 • Voor ZZP, freelancers
 • Direct beginnen
 • Gratis Inbox app
Bekijk nu
Moneybird voor ZZP | Boekhouden was nog nooit zo leuk!

Moneybird voor ZZP | Boekhouden was nog nooit zo leuk!

★★★★ 8.6

Maak offertes en facturen in een handomdraai, verwerk eenvoudig je inkomende documenten door gebruik te maken van de handige scan en herken functie. Zie direct in je rapporten hoe je ervoor staat, waar en wanneer je maar wilt!

maandelijks €10,00
 • Boekhouden met plezier
 • Scan & herken functie
 • iPhone en Android app
Bekijk nu
Exact Online Boekhouden Lite voor MKB (Meest gekozen)

Exact Online Boekhouden Lite voor MKB (Meest gekozen)

★★★★ 8.2

Met Boekhouden Lite koppel je makkelijk een bankrekening aan je boekhouding en CRM. Handmatige invoer en fouten zijn verleden tijd. Ruim 350.000 ondernemers werken al met Exact. Proberen? Dat kan 30 dagen gratis en vrijblijvend.

maandelijks €35,00
 • Nr 1 boekhoudsoftware
 • Simpele bankkoppeling
 • Mobiele app
Bekijk nu
MoneyMonk - ZZP - 4x als beste getest!

MoneyMonk - ZZP - 4x als beste getest!

★★★★★ 9.2

Online boekhouden speciaal voor ZZP'ers! Boekhouden in begrijpelijke taal en zonder gedoe! All-in-one: Facturatie, Bankkoppeling & Btw-aangifte, inclusief iOS en Android App!

maandelijks €15,00
 • 4x als beste getest
 • iOS & Android App
 • Telefonische Helpdesk
Bekijk nu

Met een urenverantwoording zorg je ervoor dat je aangeeft hoeveel uren je maakte. En waar je die uren aan besteedde. Die combinatie is belangrijk, omdat daaruit blijkt waar je aan werkte en hoeveel kosten dat met zich meebrengt. Bovendien kun je in de verantwoording aangeven wie er nog meer met je meewerkten en welke taken je specifiek uitvoerde. In veel gevallen zal een opdrachtgever vragen om een verantwoording van de uren, zodat je op basis daarvan de factuur kunt sturen.

Daarnaast is er nog een andere belangrijke reden om een urenverantwoording bij te houden. Je zorgt er daarmee namelijk voor dat je netjes kunt voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst. Daarmee zorg je er als ZZP’er voor dat je in aanmerking kunt komen voor de Zelfstandigenaftrek.

Waarom een urenverantwoording?

De urenverantwoording is er wat dat betreft om twee verschillende redenen:

 • Gewerkte uren en taken bijhouden
 • Voldoen aan het urencriterium als ZZP’er

De eerste reden is er zowel voor ZZP’ers als voor andere medewerkers. Steeds meer bedrijven bieden medewerkers de mogelijkheid om ook thuis, op andere locaties of zelfs onderweg te werken. Het is dan uiteraard wel belangrijk om na te gaan welke uren iemand werkt en wat er in die uren gebeurt. Dat kan door middel van een (online) urenverantwoording. De online variant is daarbij interessant, omdat dit het mogelijk maakt om die altijd en overal in te vullen. Zowel op kantoor, thuis als onderweg.

Voor ZZP’ers is de urenverantwoording ook op een andere manier belangrijk. De Belastingdienst eist van zelfstandigen dat zij jaarlijks minimaal 1.225 uur aan hun onderneming besteden. Alleen op die manier kunnen zij in aanmerking komen voor de Zelfstandigenaftrek. ZZP’ers die daar gebruik van willen maken dienen dit aan te tonen door middel van de verantwoording. Het is voor hen vaak de belangrijkste reden waarom ze een urenverantwoording bijhouden. Toch is het vooral ook voor de ZZP’er belangrijk om de gewerkte uren bij te houden en die aan klanten te kunnen rapporteren. Aan de hand daarvan kunnen ze vervolgens immers de factuur versturen.

Online urenverantwoording

urenverantwoording

Steeds meer medewerkers van grotere bedrijven en ZZP’ers maken gebruik van een online urenverantwoording. Dat betekent dat ze online de gewerkte uren kunnen invullen. Vanaf iedere PC, Mac of zelfs vanaf een tablet of smartphone. Dat is prettig, want daardoor kunnen ze dat zowel op kantoor, thuis als onderweg doen.

Je kunt online de verschillende mogelijkheden voor een (online) urenverantwoording bekijken zie: urenregistratie app. Kijk goed naar de verschillende oplossingen die er beschikbaar zijn, om daar een goede keuze uit te maken. Geschikt voor medewerkers en voor ZZP’ers, afhankelijk van de manier waarop je er graag gebruik van wilt maken. Met een online urenverantwoording zorg je er zowel voor jezelf, naar klanten toe als voor de Belastingdienst voor dat je het volledige overzicht hebt.

Beoordeling van Vergelijk zakelijk op Google+: 9.8 uit 10 (32 beoordelingen)
2018-02-19T09:05:55+00:00