Payment service provider 2018-02-24T20:00:38+00:00

Payment service providers vergelijken

Overzicht van payment service providers in Nederland. De beste service tegen het scherpste tarief.

Top 5 iDeal providers

Payment provider pay checkout

N.V.T.

Vast maandbedrag

€ 0,25

per transactie

Meer info
Payment provider Mollie

n.v.t.

Vast maandbedrag

€ 0,29

per transactie

Meer info
Payment provider Targetpay

N.V.T.

Vast maandbedrag

€ 0,39

per transactie

Meer info
Payment provider paypro

N.V.T.

Vast maandbedrag

€ 0,29

per transactie

Meer info
Payment provider ING

€ 9,95

Vast maandbedrag

€ 0,25

per transactie

Meer info

Payment server providers vergelijken 

Payment Service Providers zijn onmisbaar bij het efficiënt bereiken van betaaloplossingen voor zelfstandigen en ZZp’ers. Oplossingen zoals creditcards, overschrijvingen, incasso’s en iDEAl worden door dergelijke providers aangeboden. Nederland telt ruim 20 payment service providers en het is dan ook niet altijd eenvoudig voor zelfstandigen om te kiezen.

Welke payment providers zijn er?

Elke aanbieder van payment service is anders qua prijs als mogelijkheden. Een overzicht op de belangrijkste in Nederland is dan ook van belang om er als zelfstandige of ZZP’er meer uit te halen en de beste aanbieder te kiezen.

De verschillende types payment service providers

Ovet het algemeen kan een onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende soorten payment service providers. Een overzicht:

1. Gewone payment service provider

Een dergelijke partij maakt betaling gewoon eenvoudiger dankzij een platform, via een zogenaamde acquiring partij of bank. Deze gaat de omzet aan de zelfstandige doorbetalen. Als je zelfstandige bent, dan maak je afspraken met die acquirers of banken.

2. Collecterende payment service provider

Deze providers incasseren meteen geld van klanten, waarna deze doorgestort worden aan de ondernemer met aftrek van kosten. Als zelfstandige heb je zo overzicht op alle betalingen en kan je deze ook analyseren.

De beste payment service provider

Het volgende overzicht geeft enkele van de bekendste payment service providers van Nederland weer. Nederland telt meer dan 20 aanbieders en een goede vergelijking maken is belangrijk om goed te kunnen kiezen.

1. Adyen

Adyen is een collecterende payment service provider die creditcards, iDEAL en meer dan 200 andere betaalmethodes accepteert. De service beschikt over HPP’s, API’s en plug-ins voor het beheren van gewone webshops. Het is ook een erg veilige dienst dankzij de grondige fraudecontrole.

2. CardGate

CardGate is een distribuerende payment service provider die verschillende betaalmethodes zoals iDEAL, PayPal, MrCash, Sofortbanking en creditcards accepteert. Er zijn tal van plugins beschikbaar, een gratis 3DS antifraude en mobiele betaalpagina’s. De service garandeert daarbij veilige mobiele betalingen en snelle check-outs.

3. ING

ING is één van de grootste collecterende payment service providers die tal van betaalmethodes gebruikt, waaronder Bancontact, Vpay, iDEAL, PayPal en Maestro. De dienst kan eenvoudig in webwinkels geïntegreerd worden en biedt een duidelijk overzicht op transacties.

De beste service payment providers

Zowel op het vlak van tarieven als dienstverlening verschillende aanbieders enorm, waarbij prijzen variëren van slechts 30 cent tot méér dan 1 euro per transactie. De stijgende concurrentie veroorzaakt een vergrote druk, en dat wordt meteen duidelijk uit de steeds lager wordende tarieven. Payment Service Providers vergelijken is dan ook de beste manier om meer zicht te krijgen op het aanbod en de juiste beslissing te kunnen nemen op de lange termijn.

iDEAL aanvragen

iDEAL is één van de meest gebruikte betaalmethodes en als zelfstandige is een goede iDEAL provider zoeken dan ook een slimme zet om méér uit de webshop te halen. Een iDEAL provider geeft je als ondernemer of beheerder van een webshop de mogelijkheid om betalingen veiliger door te voeren en er ook meer zicht op te hebben. iDEAL aanvragen is de eerste stap!

Payment Service Provider: vergelijken en kiezen

Een Payment Service Provider kiezen? Het is in goed Nederlands de betaaldienstaanbieder. Er zijn verschillende providers actief, die we bijvoorbeeld kunnen indelen op basis van hun werkwijze. We onderscheiden dan de:

 • Gewone Payment Service Provider
 • Collecterende Payment Service Provider

In het eerste geval is er sprake van een platform. De acquiring partij of bank zet de omzet door naar de zelfstandige, zoals een webshop. Als webshop maak je afspraken met de acquiring partij of bank. In het geval van een collecterende Payment Service Provider zal de aanbieder daadwerkelijk geld van klanten incasseren. De provider stort dat geld vervolgens door naar de ondernemer, bijvoorbeeld met een webshop. De aanbieder trekt eerst de kosten af, waardoor er een goed overzicht ontstaat van de omzet min die kosten.

Wil je de beste Payment Service Provider kiezen en heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor betalingen via iDeal? Zorg er dan voor dat je daar gebruik van kunt maken bij de aanbieder. Dat is bijna altijd het geval. Toch is het de moeite waard om de Payment Providers te vergelijken. We zetten er een paar voor je op een rij.

Payment service Providers Nederland vergelijken

Om de Payment Providers te vergelijken kun je bijvoorbeeld kijken naar de betaalsystemen die ze aanbieden. We zetten er 3 voor je op een rij:

 • Adyen
  Een bekende collecterende Payment Service Provider. Je kunt betalingen accepteren via creditcard, iDeal en via 200 andere betaalmethoden. Je kunt gebruik maken van HPP’s, API’s en plugins voor je webshop, om de betaalmogelijkheden eenvoudig te integreren. Dankzij de grondige fraudecontrole is het bovendien een zeer veilige Payment Provider.
 • CardGate
  Minder bekend, maar tevens een zeer geschikte Payment Service Provider voor iDeal, Paypal, MrCash, SofortBanking en creditcards. Je hebt de keuze uit diverse plugins, waaronder een 3DS antifraude-plugin en een mobiele betaalpagina. CardGate richt zich vooral op veilige mobiele betalingen en snelle checkouts.
 • ING
  Een van de grootste collecterende Payment Service Provider Beschikbaar met tal van betalingsmethoden, waaronder Bancontact, Vpay, iDeal, Paypal en Maestro. Eenvoudig te integreren in je webshop en vervolgens gemakkelijk te beheren voor een overzicht van alle gemaakte transacties.

Kies je iDeal provider

De beste iDeal provider kiezen? Kijk dan goed naar de Payment Service Providers om die te vergelijken. Let op de betaalmethoden die ze ondersteunen, om daar een goede keuze uit te kunnen maken.

Beoordeling van Vergelijk zakelijk op Google+: 9.8 uit 10 (32 beoordelingen)