Online factuur maken

Online factuur maken 2018-03-12T11:06:22+00:00

Wil je een factuur maken en ervoor zorgen dat dit je zo min mogelijk tijd hoeft te kosten? Met betrekking tot de factuur ben je gebonden aan een aantal belangrijke regels, zoals de Belastingdienst die heeft opgesteld. Je kunt online facturen maken of daarvoor een programma op je computer gebruiken. Vervolgens kun je de factuur opstellen en die per post of als PDF per email versturen, afhankelijk van je voorkeur. Wil je online een factuur maken, zodat je daar ook onderweg voor kunt zorgen en je niet op kantoor hoeft te zitten? Dan is het de moeite waard om gebruik te maken van facturatie software vanuit de cloud.

Tip! Gratis facturatie software voor starters (15 maanden gratis). probeer nu

Overzicht waarmee u gemakkelijk online facturen kunt aanmaken

Makkelijk een factuur maken

Je kunt online facturen maken, wanneer je een programma gebruikt dat werkt vanuit de cloud en er vanuit daar voor zorgt dat je overal toegang hebt tot de administratie. Je kunt een factuur maken wanneer je onderweg bent of er op locatie meteen voor zorgen dat je de factuur achter kunt laten. Een factuur maken werkt over het algemeen heel eenvoudig, aangezien de software je aan zal geven wat je in dient te vullen.

Factuur maken

Factuur opstellen

Wil je een factuur opstellen? Zorg er dan in ieder geval voor dat er een factuurnummer opstaat, net als een factuurdatum en een vervaldatum. Je dient je eigen BTW-nummer te vermelden, net als een relatienummer en je eigen referentie. Zorg ervoor dat je eigen adresgegevens op de factuur staan.

Vervolgens kun je de factuur maken door aan te geven welke werkzaamheden je hebt verricht en welk tarief je daarvoor in rekening brengt. Je berekent eerst de bedragen exclusief Btw, vervolgens zorg je voor een vermelding van de Btw en tel je het totaal op om tot het totaalbedrag te komen. Je kunt op die manier een factuur maken, die je vervolgens naar je afnemer kunt versturen. Je kunt dit per post of per email doen, dat kun je zelf met je klant overeenkomen.

Online factuur maken

Facturen maken

Wil je online een factuur maken, bijvoorbeeld omdat je dat ook onderweg en op andere locaties dan op kantoor wilt kunnen doen? Je kunt online gratis een factuur maken met handige tools of er met een boekhoudpakket in de cloud voor zorgen dat je toegang hebt tot de volledige administratie. Dat laatste heeft de voorkeur, aangezien je dan over het algemeen een factuur kunt maken waarbij je ervoor kunt zorgen dat je eigen logo erop staat.

Beoordeling van Vergelijk zakelijk op Google+: 9.8 uit 10 (32 beoordelingen)