Online factuur maken

Online factuur maken 2018-03-12T11:06:22+00:00

Wil je een factuur maken en ervoor zorgen dat dit je zo min mogelijk tijd hoeft te kosten? Met betrekking tot de factuur ben je gebonden aan een aantal belangrijke regels, zoals de Belastingdienst die heeft opgesteld. Je kunt online facturen maken of daarvoor een programma op je computer gebruiken. Vervolgens kun je de factuur opstellen en die per post of als PDF per email versturen, afhankelijk van je voorkeur. Wil je online een factuur maken, zodat je daar ook onderweg voor kunt zorgen en je niet op kantoor hoeft te zitten? Dan is het de moeite waard om gebruik te maken van facturatie software vanuit de cloud.

Tip! Gratis facturatie software voor starters (15 maanden gratis). probeer nu

Overzicht waarmee u gemakkelijk online facturen kunt aanmaken

e-Boekhouden.nl - 15 maanden Gratis voor Starters (Best getest)

e-Boekhouden.nl - 15 maanden Gratis voor Starters (Best getest)

★★★★★ 9.4

Actie: Eerste 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend! Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket. Geen boekhoudkennis vereist om te starten met e-Boekhouden.nl. Vraag nu uw gratis startersaccount aan en profiteer!

Gratis €0,00
 • #1 Boekhoudsoftware
 • Belastingdienst erkend
 • Helpdesk, Cursus & App
Bekijk nu
MoneyMonk - ZZP - 4x als beste getest!

MoneyMonk - ZZP - 4x als beste getest!

★★★★★ 9.2

Online boekhouden speciaal voor ZZP'ers! Boekhouden in begrijpelijke taal en zonder gedoe! All-in-one: Facturatie, Bankkoppeling & Btw-aangifte, inclusief iOS en Android App!

maandelijks €15,00
 • 4x als beste getest
 • iOS & Android App
 • Telefonische Helpdesk
Bekijk nu
SnelStart voor administratiekantoren

SnelStart voor administratiekantoren

★★★★ 7.2

Als boekhouder of accountant beschikt u met dit pakket over alle functionaliteiten van SnelStart. Uitgebreid boekhouden, online samenwerken met klanten en administraties vergaand automatiseren. Gratis onbeperkt aantal gebruikers. Slimme zoekopties voor efficiënte controle, uitgebreid overzicht met btw-statussen.

maandelijks €35,00
 • Online samenwerken
 • Alle functionaliteiten
 • Overzicht btw-statussen
Bekijk nu
Exact Online Boekhouden Premium voor MKB (Meest gekozen)

Exact Online Boekhouden Premium voor MKB (Meest gekozen)

★★★★ 8.2

Wil je een uitgebreid boekhoudpakket met CRM waarmee je ook makkelijk facturen maakt én meerdere bankrekeningen kunt koppelen? Dat kan voor jouw MKB. Probeer het 30 dagen gratis en vrijblijvend.

maandelijks €61,00
 • Nr 1 boekhoudsoftware
 • Onbeperkt factureren
 • Uitgebreide App Store
Bekijk nu
Myfinance.nl - Voordelig online boekhouden voor ZZP'ers (TIP)

Myfinance.nl - Voordelig online boekhouden voor ZZP'ers (TIP)

Myfinance is speciaal ontwikkeld om als ZZP'er en startende ondernemer zelf te boekhouden. Het complete pakket voor slechts 9,- per maand zonder beperkingen. Deskundige helpdesk. Gratis inlog extra gebruiker. Probeer het gratis!

maandelijks €9,00
 • Ideaal voor Starters
 • iOS & Android App
 • Slechts 9.- p/m
Bekijk nu

Makkelijk een factuur maken

Je kunt online facturen maken, wanneer je een programma gebruikt dat werkt vanuit de cloud en er vanuit daar voor zorgt dat je overal toegang hebt tot de administratie. Je kunt een factuur maken wanneer je onderweg bent of er op locatie meteen voor zorgen dat je de factuur achter kunt laten. Een factuur maken werkt over het algemeen heel eenvoudig, aangezien de software je aan zal geven wat je in dient te vullen.

Factuur maken

Factuur opstellen

Wil je een factuur opstellen? Zorg er dan in ieder geval voor dat er een factuurnummer opstaat, net als een factuurdatum en een vervaldatum. Je dient je eigen BTW-nummer te vermelden, net als een relatienummer en je eigen referentie. Zorg ervoor dat je eigen adresgegevens op de factuur staan.

Vervolgens kun je de factuur maken door aan te geven welke werkzaamheden je hebt verricht en welk tarief je daarvoor in rekening brengt. Je berekent eerst de bedragen exclusief Btw, vervolgens zorg je voor een vermelding van de Btw en tel je het totaal op om tot het totaalbedrag te komen. Je kunt op die manier een factuur maken, die je vervolgens naar je afnemer kunt versturen. Je kunt dit per post of per email doen, dat kun je zelf met je klant overeenkomen.

Online factuur maken

Facturen maken

Wil je online een factuur maken, bijvoorbeeld omdat je dat ook onderweg en op andere locaties dan op kantoor wilt kunnen doen? Je kunt online gratis een factuur maken met handige tools of er met een boekhoudpakket in de cloud voor zorgen dat je toegang hebt tot de volledige administratie. Dat laatste heeft de voorkeur, aangezien je dan over het algemeen een factuur kunt maken waarbij je ervoor kunt zorgen dat je eigen logo erop staat.

Beoordeling van Vergelijk zakelijk op Google+: 9.8 uit 10 (32 beoordelingen)