Digitaal factureren

Digitaal factureren 2018-03-12T11:36:15+00:00

Denk je aan digitaal factureren, zodat je daar niet langer handmatig mee aan de slag hoeft? Je hoeft de factuur niet meer uit te printen, er is geen postzegel benodigd en je bent niet langer afhankelijk van de postbezorger. Digitaal factureren naar het buitenland is al veel langer gebruikelijk, dankzij handige software kun je daar ook op nationaal niveau goed gebruik van maken.

Tip! Gratis facturatie software voor starters (15 maanden gratis). probeer nu

Voordeel van een digitale factuur

Het digitaal factureren brengt een aantal aantrekkelijke voordelen met zich mee. Je kunt jezelf in eerste instantie vooral veel tijd besparen. Je hoeft niet langer steeds een factuur te maken en die uit te printen om die vervolgens op de post te doen. Wist je dat je de digitale facturen bij sommige pakketten kunt voorzien van een handige iDeal-betalingslink? Je zorgt er daarmee voor dat het voldoen van de betaling een stuk sneller verloopt, waarmee je bovendien je klanten goed van dienst kunt zijn.

Digitaal factureren

Digitale factuur maken

Het digitaal factureren werkt op een heel eenvoudige manier, je kunt de facturen in principe blijven maken op de wijze die je gewend bent. Het is voldoende om online aan te geven welke gegevens je op de factuur wilt vermelden, uiteraard op basis van een sjabloon. Binnen het sjabloon zorg je ervoor dat je eigen logo en jouw gegevens op de factuur staan die je wilt verzenden. Het digitaal factureren kost je vervolgens maximaal een paar minuten van je tijd, wanneer je daar meer bedreven in raakt kost het je zelfs nog minder tijd.

Digitale factuur verzenden

Je kunt een digitale factuur verzenden via email, zodat je klant die direct van je ontvangt. In combinatie met een iDeal-betalingslink kan de betaling binnen een paar minuten afgerond zijn. Dat betekent dat je er op een heel vlotte wijze voor kunt zorgen dat je de factuur maakt en die voldaan wordt. De administratie was nog nooit zo gemakkelijk, aangezien je de bankmutaties vervolgens in de administratiesoftware kunt inladen en je administratie meteen weer op orde is. Digitale facturatie software heeft de toekomst, dit is het moment om de software daarvoor in ieder geval een keer gratis uit te proberen.

Beoordeling van Vergelijk zakelijk op Google+: 9.8 uit 10 (32 beoordelingen)