Voorbeeld factuur

Voorbeeld factuur 2018-03-05T18:20:00+00:00

Gratis voorbeeld factuur downloaden

Voorbeelden van facturen:

  • Voorbeeld factuur zzp
  • Voorbeeld factuur bouw
  • Voorbeeld factuur BTW verlegd

Download gratis facturatie programma

Wat is een factuur?

Een factuur is een document waarop staat aangegeven welke betalingsplicht een klant heeft een aan bedrijf of onderneming. Dit kan bijvoorbeeld een verkocht product of verleende dienst zijn. Als ondernemer is niet altijd even eenvoudig om een factuur op te maken. Zeker als startend ondernemer is het vaak onduidelijk wat er allemaal op een factuur moet staan. Een voorbeeld factuur in Word kan daar bij helpen. Dit kan onder andere een voorbeeld factuur voor de verkoop van een auto zijn. Een verkoopfactuur van de auto is gemakkelijk als sjabloon te downloaden. Uiteraard is het ook mogelijk zelf een factuur te maken in Word.

Een factuur die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst

Voorbeeld factuurHet is belangrijk dat een factuur voldoet aan de regels van de Belastingdienst. Zo mogen er een aantal gegevens niet ontbreken op een factuur of nota. Dit zijn onder andere de bedrijfsnaam en het adres, het BTW-nummer, een KVK-nummer en het IBAN rekeningnummer. Verder is het belangrijk dat de gegevens van de klant worden vermeld, de factuurdatum en het factuurnummer. Uiteraard is het ook belangrijk om op de factuur te vermelden welke dienst of product er geleverd is, het bedrag dat moet worden betaald (exclusief en inclusief btw) en wat de betalingstermijn is. Een factuur sjabloon kan daar goed bij helpen.

Welke mogelijkheden biedt een voorbeeld factuur?

Een voorbeeld factuur of nota in Word, biedt ondernemers diverse mogelijkheden. Zo is er de voorbeeld factuur zonder btw. De 6 of 21 procent btw kan naderhand zelf worden ingevuld. Vanzelfsprekend moeten ook eerdergenoemde gegevens op de factuur juist worden ingevuld. Verder is het aan te raden een factuur professioneel te maken door het eigen logo en de huisstijl toe te passen. Een factuur sjabloon is veelal online te downloaden en handmatig aan te passen in Word. Er zijn diverse voorbeeld facturen te vinden die hiervoor gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een voorbeeld factuur voor de verkoop van een auto.

Beoordeling van Vergelijk zakelijk op Google+: 9.8 uit 10 (32 beoordelingen)